Expositie Henri Hess

Expositie Henri Hess

                                                           Uitnodiging
                                       PETER VAN DEN BRAKEN CENTRUM
                             Henri Hess exposeert bij Peter van den Braken Centrum
                                          24 november 2018 t/m 13 januari 2019

                        

Graag nodigen wij u uit voor de expositie van Henri Hess (1950). Henri Hess woont weliswaar in Geldrop, maar wordt in Heeze beschouwd als een van de kunstenaars van het dorp omdat hij daar, aan de Kapelstraat, zijn atelier heeft. Al op jonge leeftijd begint hij met het volgen van cursussen modeltekenen en schilderen bij Peter ‘t Hoen en Jan Kuhr. Hoewel zijn hart in de kunst ligt, is het schilderen lange tijd een vrijetijdsbesteding en werkt hij in de houthandel. Pas vanaf 1983 wijdt hij zich volledig aan de schilderkunst.
Met bevriende kunstenaars Louis Ector en Frans Manders trekt hij eropuit en schildert hij het landschap en dorpsgezichten in Brabant en Frankrijk. Met Frans Manders deelt hij enige tijd een atelier in de Zegge in Heeze. Als het slecht weer is en ze niet naar buiten kunnen, schilderen ze stillevens in het atelier. Ook schildert Hess vaak een hoek in zijn atelier, soms met een doorkijkje naar buiten. Dat leverde een mooie reeks ateliergezichten op van zijn ateliers in Eindhoven, Zesgehuchten en Heeze.
Hess is een veelzijdig kunstenaar, werkzaam in een impressionistische stijl. Naast landschappen, dorpsgezichten en stillevens maakt hij ook portretten, bijvoorbeeld van de schilder Teun Gijssen en ook zelfportretten. In de jaren negentig verandert hij van stijl en onderscheidt hij zich van zijn Brabantse kunstvrienden door op groot formaat bloemen en vee te schilderen. De laatste jaren schildert hij weer op kleiner formaat en keert hij terug naar landschappen en dorpsgezichten.

De expositie wordt officieel geopend op zondag 25 november om 14.00 uur door Paul Smit.
U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Pisa en Truus Prozée


Peter van den Braken Centrum Openingstijden:  zaterdag en zondag 14.00 – 17.00 uur
Heezerweg 2                                      www.petervandenbrakencentrum.nl
6029 PP STERKSEL                           info@petervandenbrakencentrum.nl
                                                              tel. 040 - 226 60 19 / 06 - 30 16 50 12